Φτάνει πια η κοροϊδία, λένε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Posted: 7 Ιουλίου 2009 in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ
Οι κ.κ. Δημήτρης Κουκάκης και Λάζαρος Αλατζίδης

Οι κ.κ. Δημήτρης Κουκάκης και Λάζαρος Αλατζίδης

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ο Λαός με τους φορείς του να πάρει την υπόθεση «ΥΓΕΙΑ» στα χέρια του
Να μην πιστεύει στα μεγάλα λόγια των πολιτικών που μέχρι σήμερα το μόνο που σκέπτονται πως θα πληρωθεί μια προμελέτη
♦ Λάζαρος Αλατζίδης : «Καταγγέλλω την ασυνέπεια του κράτους και του Υπουργείου Υγείας»
Μαρίνα Αποστολίδου : «Το νοσοκομείο δεν διοικείται όπως θα έπρεπε ενώ υπάρχουν και οικονομικές ατασθαλίες»
Δημήτρης Κουκάκης : «Ο ίδιος ο Αβραμόπουλος  χαρακτήρισε το νοσοκομείο Κομοτηνής ως τριτοκοσμικό»
Όταν ο Στυλιανίδης έγινε Υπουργός ξέχασε τις ερωτήσεις που κατέθετε στη Βουλή αλλά το σπουδαιότερο δεν εμφανίστηκε ξανά στο Νοσοκομείο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Ο Αβραμόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του και να λειτουργήσουμε μόνοι μας τονίζουν
Καταγγέλλουν οικονομικές ατασθαλίες και παραποίηση πρακτικών
Μήπως πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας;

Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα Υγεία είναι πάνω απ’ όλα και υπερέχει όλων των άλλων προβλημάτων της περιοχής μας, θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μέχρι να ευαισθητοποιεί η κυβέρνηση και να δοθεί οριστική λύση προς όφελος του λαού της Ροδόπης.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε όλοι στην περιοχή μας, ότι πέρα από κομματικές και ιδεολογικές προτιμήσεις και πεποιθήσεις, η υγεία είναι κάτι που απασχολεί όλους μας και δεν πρέπει να αδιαφορούμε μπροστά στην κυβερνητική απαξίωση.

Είδαμε νέο Νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη, νέο νοσοκομείο στην Ξάνθη, νέο νοσοκομείο στην Καβάλα όπως επίσης, βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια συγχρόνως μια τραγική απαξίωση της περιοχής μας για αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά το υπέρτατο αγαθό για τον καθένα από εμάς. Την Υγεία. Διαβάστε τι λένε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι οποίοι συντάσσονται επαρκώς με τα δημοσιεύματα της «Φωνής» και καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Λάζαρος Αλατζίδης :
«Καταγγέλλω την ασυνέπεια του κράτους και του Υπουργείου Υγείας»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Λάζαρος Αλατζίδης, σημείωσε ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο της Κομοτηνής  ότι τάχα θα  χτίσουν  νέο νοσοκομείο όμως στην ουσία τίποτα δεν γίνεται .Το παιχνίδι είναι καλά στημένο γιατί έτσι ο κόσμος δεν  διαμαρτύρεται  για την  κατάσταση της νοσηλείας  στη περιοχή μας.

Ο συντοπίτης υπουργός κ. Στυλιανίδης που και αυτός έγινε υπέρμαχος για το νέο νοσοκομείο μας κατηγορεί ότι κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση όμως ξεχνάει ότι όταν ήταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συχνά είχε συνεργασία με τον σύλλογο μας από τον οποίο έπαιρνε στοιχεία για τις ερωτήσεις του στην Βουλή. Όταν το κόμμα του έγινε κυβέρνηση και αυτός υπουργός ξέχασε και τις ερωτήσεις που κατέθεσε αλλά το σπουδαιότερο δεν ξαναεμφανίστηκε στο νοσοκομείο.

Σήμερα τον ρωτάω αν έχει ικανοποιηθεί έστω ένα αίτημα από όσα απαιτούσε και επιτελούς ας απαντήσει μια φορά χωρίς φανφάρες. Ενδιαφέρεται έστω και λίγο για την περίθαλψη στην πατρίδα του; Οι προσλήψεις δεν ανακοινώνονται επίσημα ώστε να μην έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ οι ενδιαφερόμενοι ώστε οι προσλήψεις να γίνονται από τα βουλευτικά γραφεία των Αθηνών. Έτσι, δημιούργησαν ένα κομματικό στρατό της ΝΔ που εξυπηρετεί τα κομματικά σχέδια της κυβέρνησης.

Μετά το καλοκαίρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα καλέσει σε μια ευρεία σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης, τα συνδικαλιστικά όργανα ώστε να τοποθετηθούν όχι για την κοροϊδία… του νέου νοσοκομείου αλλά πως θα λειτουργήσει το υπάρχον. Ίσως προχωρήσουμε και σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Μαρίνα Αποστολίδου :
«Το νοσοκομείο δεν διοικείται όπως θα έπρεπε ενώ υπάρχουν και οικονομικές ατασθαλίες»

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου, Μαρίνα Αποστολίδου, τόνισε πως «παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες  και δεν ενοχλήθηκε κανείς. Εγώ η ίδια συμμετείχα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν πήραμε απόφαση για την έγκριση του ποσού των 15.000 ευρώ και σε λίγες μέρες διαπίστωσα ότι υπήρξε παραποίηση του πρακτικού ως προς το ποσο που έγινε…45000€.

Πρέπει να δοθούν τα εύσημα στους εργαζομένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν προκειμένου να  προσφέρουν καλύτερη περίθαλψη, όμως είναι τραγικό να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν παίρνουν ρεπό για την εργασία που προσφέρουν ενώ πολλοί απ’ αυτούς δεν παίρνουν ούτε την κανονική τους άδεια. Να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές στο υπάρχον νοσοκομείο που μπορεί να εξυπηρετήσει  άριστα το νομό μας, ώστε οι κάτοικοι του να μην πηγαίνουν σε Αλεξανδρούπολη  και άλλες πόλεις».

Δημήτρης Κουκάκης :
«Ο ίδιος ο Αβραμόπουλος  χαρακτήρισε το νοσοκομείο Κομοτηνής ως τριτοκοσμικό»

Ο Δημήτρης Κουκάκης, Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ, πρόσθεσε ότι «η εγκατάλειψη του νοσοκομείου φέρει το όνομα του. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Αβραμόπουλος είναι να παραιτηθεί από την θέση του και να λειτουργήσουμε μόνοι μας. Η αθέτηση των υποσχέσεων του Αβραμόπουλου έχει μοναδικό σκοπό την απαξίωση του δημοσίου νοσοκομείου ώστε  ο ασθενής να απευθύνεται υποχρεωτικά στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων είναι σοβαρές και πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας ώστε να σταματήσει αυτό το καρκίνωμα. Πρέπει άμεσα η Διοίκηση του Υπουργείου να αντικαταστήσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Μήπως πρέπει να επέμβει ο κ. Εισαγγελέας για να διερευνηθεί μήπως με τις συνεχείς ανακοινώσεις για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο, ο μοναδικός σκοπός είναι η  αύξηση των αποθεματικών του νοσοκομείου ώστε να πληρωθεί μια προμελέτη που ξεκίνησε με το ποσό των 300.000 ευρώ και έφτασε  αισίως τα 2.300.000 ευρώ ;;;!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s